Rendkívül sokoldalú császárfa

Szponzorált tartalom

Császárfa

Nem régen költöztünk be egy új lakásba, amelyik tágas kerttel rendelkezik, de az építkezések után még teljesen kopár az egész terület, és jól jönne néhány gyorsan növő fa, amelyik kellően nagy árnyékot tud adni? Akkor döntsünk bátran a császárfa mellett, amelyiktől nem meglepő az évenkénti 2 méteres magassággyarapodás sem. A hobbi kertészek főként a rendkívül méretes leveleik és a csodás hangulatot keltő tavaszi virágzataik miatt kedvelik.

Egy rendkívül sokoldalú növényről van szó, ami még mezőgazdasági és erdészeti célokra is alkalmas. Igazán jól tolerál minden talajtípust, és lombhulláskor levelei bőséges avartakarót képeznek a talajon.

Bár a császárfa ezen részei még takarmánynak is megfelelnek, ha nem gyűjtjük össze azokat, akkor kellő humuszt biztosítanak a növénynek a következő évre. 8 év alatt akár vágáséretté is válik. Virágai tavasszal, levélbontás előtt nyílnak, és nagyon finom mézet adnak. A császárfa egy igazi csoda, amit érdemes megismerni és ültetni. Gyönyörködjünk szépségében, és kövessük nyomon évenkénti gyarapodását.