Az e-tanúsítás a neten megrendelhető energetikai tanúsítás, ami villámgyorsan házhoz ér.

Szponzorált tartalom

e-tanúsítás

e-tanúsítás

Az e-tanúsítás nevében is benne van már, hogy „e-„ vagyis egy online elérhető dologról van szó. Ha pedig a másik felét nézzük, hogy tanúsítás, akkor arra is tippelhetünk már, hogy ez valami hivatalos irat lesz, ami bizonyít valamit, vagy alátámaszt egy adott dolgot. Ha egy kicsit dörzsöltebbek vagyunk, és rákeresünk mondjuk a neten, hogy miről lehet szó, akkor azzal fogunk szembesülni, hogy az e-tanusitas.eu lesz talán a legelső találatunk. Most közelebb lettünk, mi? Hát naná, hogy közelebb!

Az e-tanúsítás az e-tanusitas.eu rendszerén keresztül tényleg megindulhat az interneten keresztül egy ajánlatkéréssel. De mihez is? Ahhoz, hogy egy adott ingatlannak meglegyen az energetikai tanúsítványa. Ez azért fontos, mert ma már gyakorlatilag minden lakásnak és háznak rendelkeznie kell egy ilyen dokumentummal – néhány különleges és teljesen logikus kivételtől eltekintve. Ilyen kivételek például a templomok és vallási épületek, a műhelyek és gyakran szellőztetett helyiségek, vagy ahol egyszerűen nincsenek annyi ideig, hogy releváns legyen ezzel foglalkozni. Természetesen ezeknek a konkrét meghatározásait megtalálhatjátok az e-tanusitas.eu oldalon.

De ha kimondottan arról beszélgetünk, hogy mi is az az e-tanúsítás, akkor talán úgy lehet legjobban megfogalmazni, hogy egy olyan papír, ami szépen leírja, hogy egy épület, ami lehet ház, vagy lakás is mennyire működik hatékonyan és gazdaságosan energetikai szempontból. Vagyis az van benne, hogy mennyire lehet kedvezően üzemeltetni, vagy hogy mennyibe fognak kerülni a rezsi számlák. Persze nem forintosítva, hanem egy olyan kategorizált rendszer szerint, ahol az ingatlanok különböző energiahatékonysági osztályokba eshetnek. Egy 12 fokú skáláról van szó, aminek az egyes lépcsőit betűjelekkel nevezték el. Így, ha mondjuk a lakás vagy a családi ház egy jó állapotban lévő otthon, akkor akár C, B, vagy A besorolást is kaphat, míg, ha kevésbé van a toppon komfort szempontjából, akkor valahol az F betű alatt kell keresgélni az energetikai tanúsítványon.

Az e-tanúsítás tehát ma már nem épp egy opcionális dolog, ha még nem rendelkeztek vele, akkor mindenképpen érdemes utánajárni, hogy mennyibe is kerülne az adott ingatlan esetében (alapterület és elhelyezkedés alapján). Az e-tanusitas.eu oldalán pedig minden infót össze tudtok szedni előre az egész témakört illetően beleértve a szolgáltatás pontos árát is. Ha egy megbízható oldalt kerestek, ahol minden elérhető egyetlen helyen, akkor ajánlom figyelmetekbe a fentebb említett webet.

Written By: .