Mennyi kék pezsgőt vásárolnak évente?

Szponzorált tartalom

Kék pezsgő

Néha a több a jobb. Például egy dokumentumfilm szerint, a két világháború kimenetele azon dőlt el, hogy melyik félnek volt több katonája, fegyvere és harci gépei. A kék pezsgő palackjában nagyjából 49 millió buborék van. Állítólag annál jobb egy pezsgő, minél több és apróbb benne a bubi. Azonban a sok bubinak köszönhetően, a kék pezsgő alkoholtartalma könnyebben felszívódik a szervezetben, így könnyen az ember fejébe száll.

Ezért kiváló választásnak bizonyul, amikor valamilyen bánatot kell feledni, vagy éppen ellenkezőleg, az estét kell izgalmassá, örömtelivé varázsolni. Külsejével és belsejével egyaránt illik a romantikus és baráti vacsorához. Talán ennek köszönhető, hogy hazánkban évente megközelítőleg 20 millió palack pezsgőt bontanak ki.

Várhatóan ez a szám növekedni fog a közeljövőben, hiszen a kék pezsgő is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kétségtelen, hogy ehhez hozzájárul az a nemrégiben angolok által végzett kísérlet is, ugyanis kiderült, hogy több pozitív hatása van, mint rokonának, a vörösbornak.