Pécs autóval

Szponzorált tartalom

klímatisztító spray

klímatisztító spray

Pécs az egyik legszebb magyar város, kultúrája és történelme is nagyon izgalmas. A város Dél-Magyarországon, a Mecsek lábánál fekszik, és a turizmus, az oktatás és az egészségügyi ellátás fontos központja Magyarországon.

Pécset a rómaiak alapították i.e. 100 körül katonai tábornak, hogy megvédjék a Római Birodalmat a barbár betörésektől. Akkoriban mindössze 2000 lakosa volt, de a Konstantinápoly és Róma közötti főútvonalon való kedvező elhelyezkedése miatt gyorsan fejlődött.

A középkorban Pécs elsősorban piacváros volt, de a török uralom alatt fontos közigazgatási központtá vált, mecsetek, fürdők, könyvtárak és más középületek épültek itt. Miután a török uralom 1686-ban véget ért, Pécs fokozatosan veszített jelentőségéből, mígnem napjainkban ismét fontos kulturális központ lett, számos múzeummal, galériával és színházzal. Egyik látványossága a bazilika, ami eredetileg kápolnának épült, de később székesegyházzá vált, amikor a 13. században kibővítették. Az évek során többször felújították, de még mindig megőrizte középkori jellegzetességeit, a bazilika egészét román stílusú boltívekkel és oszlopokkal. A bibliai történetek jeleneteit ábrázoló gyönyörű ólomüvegablakairól is ismert, amelyeket a 14. században készítettek párizsi mesteremberek abban az időben, amikor Franciaország uralta Magyarországot! Van benne egy lenyűgöző orgona is, még lenyűgözőbb hangzással. Ajánlott ezt a helyet is, csakúgy, mint a többi pécsi nevezetességet idegenvezetővel felfedezni, ugyanis sok érdekességet tudhatunk meg!

Szerencsére minden utazásunkat támogat az autónk, ami tökéletes állapotban van többek között az olajwebshop.hu áruházból vásárolt termékeknek köszönhetően. A legjobb klímatisztító spray is innen van, ahogy még számos egyéb eszköz is.

Érdekes cikkeket is találunk az oldalon, nem csak termékeket. Megtudhatjuk ezekből például azt, hogy miért adnak az olajgyártók összetevőket a termékeikhez. Az alapolaj önmagában nem elég. Az autók evolúciója több száz év alatt összetett szerkezetet hozott létre a motorok számára. A motorok fejlesztését a környezetvédelem, a gazdaságosság és a fokozott tartósság vezérli. Az autógyártás hajnalán a motorolaj “csak” kente. Később jobban kenődött, majd a versenyeken másképp kenődött, majd elkezdett gondoskodni a lerakódásokról, az oxidációs folyamatokról és az égési összetételről. A motorolaj olyan összetett keveréke az összetevőknek, amelyek segítenek megvédeni a motor belső alkatrészeit a kopástól, a túlmelegedéstől és a korróziótól. Az alapolajat olyan adalékanyagokkal keverik, amelyek javítják az olaj eredeti tulajdonságait, azaz az olajhoz az adalékanyagok hozzáadása számos előnnyel jár. Például stabilitást teremthetnek a motorjainkban, valamint elősegítik a hatékonyabb működést.

Milyen szempontoknak kíván megfelelni egy motorolaj?

Például itt van a koromképződés. Az üzemanyag nem teljes elégetése koromképződéshez vezethet. A korom sokkal gyakoribb a dízelmotorokban, mint a benzinmotorokban az üzemanyag és az égés közötti különbségek miatt. Ha a korom nem oszlik el, nagyobb részecskéket képezhet, és elhasználhatja a motort. Szélsőséges esetben a korom eltömítheti a motorban lévő csatornákat és szűrőket, ami a kenés részleges vagy teljes meghibásodásához vezethet. A koromsűrűsödés elsősorban diszpergálószerekkel szabályozható.

Egy másik szempont a kopás – a motor kopásának csökkentése a kenőanyag egyik legfontosabb feladatai közé tartozik. Ugyanis a mozgó fém alkatrészeket érintkezésükkor károsodhatnak, ez a károsodás pedig idővel csak súlyosbodik. Így végül félő, hogy a motor teljesítménye olyan nagy mértékben képes elromlani, hogy végül a motor már egyáltalán nem fog működni. Kopás bárhol felléphet, ahol van mozgó alkatrész a motorban, ilyen például a szelepek környéke. A kopást elsősorban cink-dialkil-ditiofoszfátok tudják kezelésbe venni, szabályozni.

A lerakódások is komoly problémákat okozhatnak. Használat közben a motor magas Celsius fokot ér el, ezáltal pedig számos reaktív vegyületet képződik a rendszerben. Ezek a vegyületek pedig a motor egyes részeiben megtelepedhetnek, például a dugattyúknál, a turbófeltöltőknél és a szelepeknél. Tehát itt is az a végső eset, hogy ha nem gátoljuk meg a lerakódások kialakulását, akkor azok felhalmozódnak és károsodni fog a motor. A lerakódásokkal például az ún. diszpergálószerek és mosószerek tudnak megküzdeni.

Tényleg egy nagyon szuper webshopról beszélünk egyébként a legjobb klímatisztító spray-n felül is. Például hatalmas választékkal rendelkeznek, 20 márkával. Ha a webshopban vagy a boltban szeretnénk rendelni valamit, amit nem találunk, szívesen segítenek megtalálni. Sokat elmond, hogy ügyfeleik között vannak állami vállalatok, sőt önkormányzatok is. Én szívből ajánlom az olajwebshop.hu-t, ha biztosra szeretnél menni!

A garancia náluk nagyon fontos, így minden egyes általuk forgalmazott motorolajat egy speciális matrica jelöl, ez a jelölés garantálja, hogy az az adott olaj teljesen megbízható beszállítótól származik. Ráadásul sok magyarországi beszállítóval állnak partneri szerződésben.

Written By: .