Egy tökéletes születésnap a kedvenc vitorlásomon.

Szponzorált tartalom

vitorlás bérlés Balatonon

vitorlás bérlés Balatonon

Akik régebb óta ismernek, azok tudják, hogy kiskoromban mennyit jártunk a Balatonra. Nagybátyámnak volt ott egy üdülője, amit gyakran kivettünk, és ilyenkor rendesen 2-3 hétre lementünk nyaralni. Imádtam ezt az időszakot, azért is, mert ekkor tanultam meg vitorlázni. Nagybátyám és egy haverja mindig vittek magukkal, és tanítottak, hogyan kell egy vitorlás hajót kezelni. Már ugyan régóta nem vitorláztam, de azért az alapokra még mindig emlékszem, és régóta vissza akarok menni egyszer a Balcsira.

Na, éppen ezt a vágyamat szagolta ki a családom, és így történt, hogy pár héttel ezelőtt a 24. születésnapomra azt kaptam, hogy elmentünk meglepetésből egy vitorlás túrára. A vitorlás bérlés Balatonon nem egyszerű dolog, de anyukám (barátnőm segítéségével) rátalált a BalatonPRO nevű cégre, akik többek között ezzel is foglalkoznak. Nagyon durva mennyi minden szolgáltatásuk van, és milyen profin szerveznek le saját igényekhez alakított programokat is. De kezdjük is az elején: milyen programokról van szó?

A vitorlás szolgáltatásokba olyanok tartoznak, mint a sétavitorlázás, a vitorlás oktatás, balatoni horgászat, vitorlás kirándulás kapitánnyal, vagy ezeknek valamiféle kombinációja – de ezzel kapcsolatban lehet, hogy érdemes inkább megkeresni őket az elérhetőségükön. De ha esetleg privát rendezvényt szeretnétek tartani a BalatonPRO segítéségével, akkor is van itt minden: legénybúcsú, lánybúcsú, lánykérés, házassági évforduló vagy (ami nálam is volt) szülinapi buli megünneplése. Mindezekről egy-egy rövidebb leírást is találtok a neten a honlapjukon, ami szerintem nagyon hasznos, mielőtt még belevágtok egy ilyen programba. Amint azt utólag megtudtam, szüleim beírták a böngészőbe, hogy vitorlás bérlés Balatonon, és így találtak rá a BalatonPRO honlapjára. Tudták ugyanis, hogy én nem oktatásra szeretnék menni, és nem is olyan túrára, ahol van kapitány, hanem a cél éppen az lett volna, hogy mi magunk vezessük a vitorlást, hiszen ez adja az egész élmény sava-borsát. Így rámentek a vitorlás bérlés menüpontra, ahol különböző alpontok vannak: vitorlás bérlés a Balatonon pro módra; vitorlás bérlés Balaton; általános tudnivalók; ajánlott úti célok, vitorlás kikötők, túraútvonalak. Mindezeket onnan tudom, hogy utána én is lecsekkoltam az oldalt.

A BalatonPRO-nál lehet vitorlást bérelni rövidebb időtartamra, de akár egy egyhetes bérlésre is van mód. A flottát 12 darab 27 és 74 láb közötti hajó adja, így tényleg széles választék van vitorlásokat tekintve. Ezek a hajók 6, 8, 10 és 12 fő befogadására is alkalmasak, és akár 10 fős alvóhelyük is van – ez nyilvánvalóan a típustól függ. Mi a családdal végül heten mentünk, úgyhogy egy nyolcfős hajót kerestek a szüleim, amiben pont kényelmesen el tudunk férni. A vitorlás bérlés Balatonon bizony akkor jó, ha a hajó kényelmes, így erre a BalatonPRO csapata kifejezetten nagy hangsúlyt fektet, továbbá a felszereltség is különösen fontos a számukra. A nagyobb vitorlásokon van WC, tűzhely, hűtő, de még hangtechnika és LCD televízió is megtalálható ezekben a prémium minőségű járművekben. Emellett akik több napra veszik igénybe a vitorlásokat, azoknak felárért különféle ételeket és italokat, valamint ágyneműt is be tudnak készíteni. Ha pedig esetleg az alvással lenne gond, és nem fér el az adott társaság a hajó limitált alvóhelyei miatt, akkor éjszakára akár adnak még egy vitorlást, de ezekhez mind előzetes egyeztetés kell. És a BalatonPRO-nál még olyat is lehet, hogy egy-egy éjszakát vitorlás bérlés nélkül töltünk el a hajón, ami egy egészen remek lehetőség, ha arra az egy éjszakára nem egy szállodában szeretnénk megszállni.

Adott esetben hajóvezetőt is tudnak biztosítani a vitorlás mellé, akár csak a hajóval való ismerkedés első pár órájára. Nekem viszont van jogosítványom, és annyira nem is jöttem ki a gyakorlatból szerencsére, ezért nem volt szükség erre a lehetőségre, ezt szüleim is tudták. Érdemes még tisztában lenni vele, hogy a cég hajóinak többsége Siófokon, a Stefánia kikötőben vannak, de akár Balatonlellén, Balatonföldváron, Balatonfüreden vagy az alsóörsi kikötőben is megtalálhatók a vitorlásaik. Ha viszont ezekbe a kikötőkbe szeretnétek kérni a hajót, akkor mindenképp ajánlatos előtte egyeztetni.

A vitorlás bérlés Balatonon egészen egyszerű a BalatonPRO esetében. A szolgáltatás szezonja április 1-től november 30-ig tart. Ha egynapos bérlést terveztek, akkor az 8 órát jelent, de ebből sem szokott gond lenni, a honlapon írtak szerint a munkatársak elég rugalmasak. Szüleim végül az ajánlott úti célokat is elolvasták, ahol külön fel vannak sorolva egynapos és többnapos túralehetőségek. Ők az egynaposra szavaztak, azért is, mert utána haza kellett jönni másnap. Azt, hogy melyik vitorlással is menjünk, elég egyértelmű volt, mivel tudták, hogy a kedvenc típusom a Bavaria, azon belül is a Bavaria C34, amiről részletes leírás és képek is vannak a weboldalon.

Most, hogy elmeséltem, milyen opciók vannak vitorlás bérlésre, és hogy miként működik ez, elmondom, hogy is ment végül a gyakorlatban a dolog. Nagy meglepetésemre leálltunk a kocsival a siófoki kikötőben, és felszálltunk álmaim vitorlására. Átmentünk utána egy nagyjából két óra alatt Csopakra, ahol leálltunk, kikötöttünk, és kicsit körbenéztünk a városban. Nagyon-nagyon boldog voltam a meglepetés miatt, és a vezetés is egészen jól ment, pláne, hogy apukám tudott segíteni. Kicsit később be is ültünk egyet ebédelni Csopakon, majd továbbmentünk Tihanyba, ahol szintén tettünk egy kisebb sétát. Így is maradt több, mint két óránk hazaérni, amit ki is használtunk. A vitorlás bérlés Balatonon tehát nagyon jól sült el, egészen különleges élmény volt így egy hajón (és a Balaton körül) ünnepelni ezt a napot a családdal.

Utána tehát meg is néztem a BalatonPRO weboldalát, mert volt egy olyan érzésem, hogy az ő szolgáltatásaikat még igénybe fogom venni később is. Észrevettem például, hogy üzleti rendezvényeket és csapatépítő tréningeket is lehet a segítségükkel szervezni, a konferenciákról már nem is beszélve. Ha esetleg a későbbiekben felmerül a munkahelyemen egy hétvégi csapatépítő ötlete, akkor fogom majd ajánlani a főnöknek a BalatonPRO-t, hiszen ez egy igazán sajátos élményt adna mindenkinek. Ja és persze megtaláltam a honlapon a webshopot is, ahol bérleteket, ajándékutalványokat lehet kapni különböző értékekben. Kacsingattam is anyukámra, hogy jövő évben akár meg is dobhatnának egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal, de úgy tűnt, nem igazán nyerte el a tetszését az ötlet.

Így tehát egy felejthetetlen születésnapot tudtam eltölteni a kedvenc vitorlásomon, amibe bele is szerettem a nap végére. Ha tehát vitorlás bérlés Balatonon, akkor én csak a BalatonPRO-val próbálkoznék, mert amellett, hogy profin és megbízhatóan dolgoznak, még árban sem a legmegfizethetetlenebbek. Ha foglalni akartok hozzájuk időpontot, akkor az elérhetőségen keresztül fel is tudjátok őket hívni, de akár gyorsan ki is tölthetitek a lap alján lévő űrlapot, melyen csak pár adatot kell megadni, többek közt az esemény típusát és a tervezett időpontot megnevezve.

Written By: .