Szakértő segítséggel van kiút az alkoholfüggőségből.

Szponzorált tartalom

Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika

Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika

Az egyetemen szerencsére akadnak olyan kurzusaim is, ahol a társadalmi problémákról tanulunk. Szerintem nagyon fontos az, hogy oda tudjunk fordulni embertársaink felé, akkor is, ha nem értjük a viselkedésüket, döntéseiket. Találjunk egy olyan területet, ami a szívügyünk tud lenni, és „aktivistáskodjunk”! Számomra ilyen topik például azoknak a nőknek, anyáknak a helyzete, akik gyermekeikkel családi átmeneti otthonába kényszerülnek, vagy nincs megtartó környezet körülöttük, esetleg egy bántalmazó kapcsolatból kényszerültek kitörni. Egyik csoporttársam az alkoholfüggőséggel kapcsolatos edukációt tekinti küldetésének, ugyanis náluk ez előfordult a családban, ami még közelibbé teszi a problémát, sajnos a nagypapáját emiatt veszítette el idejekorán. Mesélte, hogy szerinte azóta nagyot fejlődött itthon is a segítői terület, és vannak olyan kezdeményezések, amelyek mellett nem érdemes szó nélkül elmenni akkor sem, ha nem vagyunk közvetlenül vagy közvetetten érintettek a témában. Mesélt nekem a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika szakmai teamjéről, akik saját felépülési élményen alapuló programot visznek egy ideje, kifejezetten sikeresen. Olyan alkoholfüggőknek szeretnének segíteni, akiknek valamiért nem segítettek az eddigi módszerek, és egy olyan megoldás keresnek, ami más, mint a megszokott.

A Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika erre dolgozott ki egy Magyarországon egyedülállónak számító, négy hetes bentlakásos programot, amely során csoportfoglalkozások, egyéni és családi konzultációk során segítenek felkészíteni az alkoholfüggőket arra, hogy a természetes környezetükbe visszatérvén is ellen tudjanak állni az ital csábításának. A szakemberek támogató, megértő, empatikus közeget nyújtanak, ugyanakkor elvárják, hogy a jelentkező motivált és eltökélt legyen, betegségtudattal, hiszen csak annak tudnak segíteni, aki el tudja fogadni azt. A rendet a program során a szabályok és a szigorú napirend biztosítja, ami segít egy rutint kialakítani, ám emellett bőven jut idő a közösségi programokra, kikapcsolódásra is, hiszen gyönyörű környezetben történik a gyógyulás.

A pontos részletekről, az árakról és magáról az alkoholfüggőségről is bőven elérhető információ a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika honlapján. Amennyiben mi magunk vagy egy szerettünk érintett a problémában, el tudjuk indítani a jelentkezési folyamatot.

Written By: .