UV álló fólia a termények védelmében

Szponzorált tartalom

UV álló fólia

A napsugárzás rövid hullámhosszú tartománya különféle káros hatásokat okozhat. A szakértők megállapították, hogy ez a magyarországi klimatikus viszonyok között, az április végétől szeptemberig tehető időszakban a legveszélyesebb.

Az UV-B sugárzás az embereknél, állatoknál is előidézhet rendellenességeket, a DNS-állomány megváltoztatásával. Az UV álló fólia ugyanolyan fontos a növények esetében, mint a fényvédőkrémek az embereknél.

Kialakulhatnak rajtuk napégési foltok, amelyek a túlzott mértékű napsugárzás és az alacsony páratartalom által keletkező sérülések. Ezeken a helyeken sárga és barna felület jön létre, majd elhalás. A fotoszintézis folyamata is módosulhat, így például a terméshozam is csökkenhet. Az UV álló fólia a mezőgazdaságban jó szolgálatot tesz.

Kedvező környezetet biztosít a termőnövényeknek. Az UV álló fólia átlátszó, így a napfényt beengedve elősegíti a fotoszintézist. Védi a növényeket az időjárás viszontagságaitól és a káros sugárzástól, ezáltal biztosítva a termés megfelelő minőségét és mennyiségét.